dimecres, 9 de maig del 2018

Repensem el nostre barri i decidim com el volem!



El  proppassat  diumenge, dia  29 d’abril,  el veïnat va accedir  al solar situat entre els carrers Joan de Sada  i Violant d’Hongria. Va voler visibilitzar la seva voluntat de reclamar que aquest espai esdevingui una zona no edificable, destinada i dissenyada com a jardí públic. La comunitat de veïnes i veïns de Sants va manifestar un cop més a  l’Ajuntament  que s’oposa al Pla de Juan de Sada que afavoreix el negoci dels promotors immobiliaris.

En aquesta jornada es van fer diverses actuacions:
- La pintada de les parets dels edificis del seu perímetre, de color verd i amb el lema “Volem la plaça”.
- La plantada de flors com a símbol de la necessitat de dotar el barri de zones amb jardí ( arbres i arbustos), d’espais d’esbarjo i lúdics, i com havia estat tradicional en aquest barri, de la recuperació de  l’hort casolà, molt habitual anys enrere als patis i eixides de les nostres “casetes baixes”.
- L’entesa amb el veïnat dels carrers Càceres i Tinent Flomesta que, en solidaritat a la nostra reivindicació de rescatar sòl urbà, pocs dies després  hi va voler col·laborar amb la donació de plantes i flors. Aquesta “ocupació floral” vol fer repensar a la Regidoria del Districte la implementació del PGM.

El nostre barri acull noves i joves famílies que també volen i necessiten un espai de trobada i de passeig per als seus infants i troben que, efectivament, el nostre és un barri molt densificat i mancat d’alguns serveis bàsics.
Tanmateix, el veïnat de sempre ha  esperat durant molt de temps la confirmació i la realització del pla urbanístic definit al Pla General Metropolità de 1976.

2 comentaris:

  1. Hola, visc a prop del solà i magradaria ajudar i participar en la creacio de l’hort urbà, mes qe tot perque participin els meus pares

    ResponElimina
  2. A mi también me gustaría participar

    ResponElimina