dimecres, 29 de gener del 2014

Comunicat sobre l'actuació policial d'avui al nostre barri


Aquest matí ens hem despertat amb un setge policial al nostre barri. Creiem que el desplegament de Mossos d'Esquadra ha estat desmesurat i innacceptable. És inconcebible que en una societat com la nostra hàgim de patir aquest tipus d'actuacions que han provocat grans alteracions al veïnat, que com qualsevol dimecres intentava accedir al seu lloc de feina, escola, botigues o a les seves cases. S'han tallat línies d'autobusos, hi ha hagut problemes per accedir al metro, problemes d'accés de nens a les escoles, dificultats pels botiguers,...

Les diferents associacions de veïns ens hem mobilitzat per trobar informació de què estava passant per justificar aquest desplegament en un moment on les diferents entitats del barri i el veïnat en general no tenim cap problema amb el CSA de Can Vies.

A les 8:00 del matí hem preguntat als mossos d'esquadra que estaven al carrer Finlàndia què estava passant i ens han informat que hi havia una manifestació. Al mateix moment la Guàrdia Urbana ens ha dit que desconeixien què estava passant, que era una actuació dels Mossos. Sembla doncs, que ha estat una maniobra d'Interior, provocant només tensió al barri i desconfiança. Hem vist sortir a sis persones emmanillades i fins ben entrada la tarda s'observaven mossos sortint i entrant, escorcollant amb policia científica dins de Can Vies i acompanyant al veïnat fins la porta de casa seva.

És intol·lerable que en un barri com el nostre, pacífic, sempre obert al diàleg amb tothom, organitzat, amb moviments veïnals històrics hàgim de veure actuacions com la d'avui. Exigim una explicació al veïnat del Departament d'Interior davant de tots els fets produïts.

Associació de Veïns Badal, Brasil i La Bordeta.

1 comentari:

  1. El senyor Felip Puig va derogar el Codi d´Etica Policial, i ara passa el que passa. Els mossos estan acostumats a fer servir la violencia cada dia, es la seva feina, i sense ética, donç...el seu llenguatje es la velicositat. Els conductors odian al gruistes, y el urbans odien als conductors i aixi tot.. cadascu a la seva, i defensan al amic encara que es salti la llei. Semblan mes importants aquestas costums no escrites, que la justicia colectiva, la convivencia amb dialeg.
    Vaig investigar el Codi d´Etica policial derogat i defensava les directrius europeas, dien que la policia tenia que ser amiga del ciutadá y defensarlo. Juass. Actualment la policia sembla el enemic, es passan molt i hasta ha mort un detingut, que jo sápigue... perque descarreguen violencia reprimida.
    En Felip Puig, ainss, involucrat al esfonçament del Carmelo i no está ni imputat al judici, pero el seus colaboradors personals si, ell de rositas !!. Y res.. mentres ni haguin Felips Puig anirem malament.
    Eugeni

    ResponElimina