dilluns, 4 de febrer de 2013

Reunió de la Comissió de Seguiment de la Cobertura de les Vies del Tren

El passat dia 31 de gener vam tenir una reunió amb Hàbitat Urbà per parlar de la urbanització de la part de dalt del calaix. El més curiós és que encara no hem acabat de consensuar la part del calaix quan l'Ajuntament ens proposa  parlar sobre la remodelació de la part més externa. Així que davant de les contínues desavinences vam decidir llegir el següent manifest:


               1. Hem rebut amb sorpresa la convocatòria d’aquesta reunió. Assistim per responsabilitat però   amb la voluntat de clarificar d’una vegada per totes quina és, al nostre entendre, la situació que ens trobem.
   
               2. En aquests moments està ha exposició pública el projecte d’Urbanització d’Antoni Capmany i entorns on ja vam comunicar públicament que presentaríem al·legacions ja que  estem manifestament en contra amb la proposta que presenta l’Ajuntament. Per més Acords que es prenen a les Comissions de l’Ajuntament i a l’últim Plenari del 21 de desembre en el que s’explicita que es torna al projecte consensuat amb els veïns, la realitat és  constatar que no tant sols vulneren el que l’equip de Govern aprova juntament amb tots Grups Municipals de l’Ajuntament,  sinó que l’únic que fan és marejar la perdiu per fer veure que no passa res.
              
              3. Com podem començar a discutir una altra part del Projecte del calaix quan encara no hem resolt el que està a exposició pública i que segons quins siguin els seus resultats pot condicionar tot el projecte consensuat?
  
            4. Com és pot licitar en paral·lel un projecte quan encara està a tràmit d’ informació pública?  Ens voldríem equivocar, però creiem que això té una explicació:  No estan disposats a canviar res substancial  per moltes al·legacions que hi hagi. Ens trobem doncs una vegada més amb la política de fets consumats com ja va passar en el canvi de la rampa de la Pl. de Sants.
   
          5. Ens van comunicar telefònicament que per tal de dinamitzar el procés participatiu del resta del Projecte volien  realitzar unes contractacions externes amb dos entitats: LaCol i Raons Públiques.


           6. L’equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona pot contractar, faltaria més, a qui vulgui: entitats, col·lectius, empreses o multinacionals. Ara bé, no deixa de ser curiós que quan els hi demanem una remuneració (com s’havia fet i aprovat anteriorment) pel nostre arquitecte, que sí és de la nostra confiança,  ens diguin reiteradament que res de res i en canvi ara sembla ser que no tenen cap problema en contractar a qui sigui. Suposem que deuen ser de la seva confiança. Nosaltres no tenim res en contra de ningú, ni molt menys, però ens sembla bastant incoherent la seva postura i una mostra clara de com entenen la participació. Poden estar segurs que no l’entenem igual.

         7. El proper dia 7 de febrer esta convocada una Assemblea  veïnal per parlar del projecte a exposició pública i les al·legacions que presentarem. Sense acritud i amb transparència reiterem que el nostre posicionament és no discutir res fins que no clarifiquem com queda el projecte que ara està en marxa. No volem que vostès perdin el temps ni nosaltres tampoc.


  

Associació de Veïns Badal-Brasil-Bordeta
Associació Veïns d’Hostafrancs
Centre Social de Sants
Comissió de Veïns afectats per les obres de l’AVE
Comissió de Veïns de la Bordeta
Plataforma pel Soterrament


        Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada